Advies en begeleiding

Een sterke adviseur met ruime ervaring in het kerkelijk werkveld. Deskundig, sensitief en resultaatgericht.

Kerk&Raad werkt vanuit een grote waardering voor wat kerkenraden over het algemeen weten neer te zetten. Dat is namelijk best bijzonder. Een kerkenraad bestaat uit vrijwilligers die vaak gevraagd zijn voor een specifieke taak zoals pastoraat, secretariaat of het beheer van financiën. Los van ieders talent op dat bepaalde gebied moeten zij samen zij komen tot goed bestuur en samen beleid ontwikkelen dat past bij hun gemeente.

Hoe groot de inzet van kerkenraadsleden over het algemeen ook is, soms ontbreekt er ervaring of expertise op een bepaald terrein. Het kan ook zijn dat de belangen zo groot zijn dat een kerkenraad graag extern advies in wil winnen.

In alle gebieden waarover een kerkenraad zeggenschap heeft, kan Kerk&Raad adviseren of begeleiden. Dat kan zijn rondom een samenwerking of fusie of verkoop van een kerkgebouw. Maar ook bij algemene beleidsontwikkeling (waar willen we over 10 jaar staan?) en conflictsituaties. Kerk&Raad brengt inzicht en overzicht in wat er speelt en in wat er nodig is om verder te komen.

Nieuw Kerkelijk Peil

Wat heeft u als gemeente allemaal in huis? Dat ontdekt u met Nieuw Kerkelijk Peil, een instrument dat is ontwikkeld door de theologische universiteit PThU.

Peil in uw gemeente wat er mogelijk is, door gemeenteleden te vragen wat zij de kracht van uw gemeente vinden of waar zij naar verlangen. Met het Nieuw Kerkelijk Peil denkt u na over de toekomst van uw gemeente – niet vanuit tekort, maar vanuit wat u in huis heeft. Wilt u weten waar u staat? Doe dan mee. Neem contact met ons op voor de begeleiding die wij hierbij kunnen bieden.

Terug naar overzicht