Training en toerusting

Een programma wordt op maat samengesteld in overleg met uw kerkenraad.

Kerk&Raad biedt diverse trainingen aan voor kerkenraden, colleges van kerkrentmeesters, colleges van diakenen en teams van (pastoraal) bezoekwerkers. Kerk&Raad biedt onder andere:

Bezinningsdagen

Naast de lopende kerkenraadszaken gebeurt het geregeld dat een kerkenraad zich wil buigen over een specifiek onderwerp. Misschien om een nieuw idee te onderzoeken op haalbaarheid en wenselijkheid, of om naar oplossingen te zoeken voor een kwestie die zich aandient. Het kan ook zijn dat de kerkenraad zich wil buigen over de toekomst maar niet goed weet hoe ze dit kan aanpakken. Kortom: er zijn momenten dat een kerkenraad een bezinningsavond of een heidag wil beleggen om een specifiek onderwerp met elkaar te doordenken. Kerk&Raad denkt graag met u mee. In overleg stellen zij een programma samen voor uw bezinningsmoment. Naast een gedegen inhoud vormen daarin luchtigheid en plezier belangrijke ingrediënten. Kerk&Raad kan meedenken in het samenstellen van het programma. Het is ook mogelijk dat de dag of het dagdeel geleid wordt door Kerk&Raad.

Kerkenraads- en collegetrainingen

Hoe bestuur je een gemeente? Hoe werk je toe naar een nieuwe begroting die past bij de situatie in de gemeente? Hoe schrijf je een goed beleidsplan? Wat is goed bestuur? Hoe doe je dat en waarom is het belangrijk?

Pastorale workshops

Hoe voer je een pastoraal gesprek, wat is dat eigenlijk, waar kun je op letten, wat zijn tips en tops? Deze trainingen worden samengesteld op grond van de vragen die leven. Het kan zijn dat bepaalde pastorale situaties als lastig worden ervaren. De training kan ook gericht zijn op de vraag hoe je een gesprek diepgang kunt geven, of welke vragen en reacties helpend zijn en welke minder. De training wordt in overleg met de aanvrager samengesteld.

Training voorzitter kerkenraad

Wouter is één van de docenten in de training voor voorzitters kerkenraad die door de Protestantse Kerk in Nederland wordt georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie over deze training voor PKN-gemeenten. Bent u voorzitter van een kerkenraad buiten de PKN? Neem dan contact met ons op voor een maatwerktraining.

 

Terug naar overzicht